Nieuws

Feyenoord en FC Dordrecht gaan samenwerken: geen huurlingen naar andere KKD-clubs

Feyenoord en FC Dordrecht gaan samenwerken: geen huurlingen naar andere KKD-clubs

26 mei - 20:28 Laatste update: 20:31

Feyenoord gaat in de Keuken Kampioen Divisie alleen nog spelers verhuren aan FC Dordrecht. De twee clubs uit Zuid-Holland gaan een intensieve samenwerking aan.

Feyenoord-hoofdscout Mark Ruijl zal een belangrijk aandeel krijgen in de samenstelling van de Dordtse selectie van komend seizoen. Ook zullen de Rotterdammers meerdere talenten verhuren aan de nummer achttien van de KKD. "Maar met vier spelers zijn we er nog niet, er zullen misschien nog vier of vijf spelers bijkomen, maar die komen bij FC Dordrecht onder contract", vertelt Hans de Zeeuw, algemeen directeur van Dordrecht, tegenover RTV Dordrecht.

De samenwerking houdt ook in dat Feyenoord geen spelers meer zal verhuren aan overige KKD-clubs. Dit seizoen komen Naoufal Bannis (FC Eindhoven), Lennard Hartjes (Roda JC), Thijs Jansen (TOP Oss) en Denzel Hall (ADO Den Haag) uit in de eerste divisie. "In principe is dat niet mogelijk", aldus De Zeeuw. "Wij zijn wel de eerste keus, maar als onze selectie af is, zou het ook onzin zijn dat er niemand van Feyenoord ergens anders kan spelen", nuanceert de directeur van Dordt.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie