Reactie

Heitinga verwacht Twente op volle kracht: 'Als Ajax op bezoek komt, wil je winnen'

Heitinga verwacht Twente op volle kracht: 'Als Ajax op bezoek komt, wil je winnen'

26-05-2023 17:05

John Heitinga verwacht niet dat FC Twente zondag wat gas terug gaat nemen tegen Ajax. De Tukkers staan vastgeroest op de vijfde plaats in de Eredivisie, maar dat maakt volgens de oefenmeester van de Amsterdammers niets uit.

"Als je voetballer bent, en zeker als Ajax op bezoek komt, dan wil je altijd winnen", begint Heitinga in gesprek met ESPN. De voormalig verdediger refereert aan zijn eigen tijd als voetballer bij de Amsterdammers. "Dat is al zo vanaf de jeugd. Zij spelen wel play-offs, maar we zullen daar een lastige middag krijgen. Ze hebben fanatiek publiek, een goede ploeg en spelen goed voetbal."

"We zullen vooral zelf goed moeten zijn", vervolgt Heitinga, die maar al te goed beseft dat er nog altijd een reële kans op Champions League-voetbal is. "We krijgen nu een kans en dan moet je die met beide handen aangrijpen. Je moet zelf resultaat halen, maar je hebt het niet in eigen hand omdat je afhankelijk bent van het resultaat in Alkmaar", besluit Heitinga, verwijzend naar het duel tussen AZ en PSV.

Mocht Ajax er met drie punten vandoor gaan in Enschede en PSV verliezen bij AZ, dan is het rampseizoen nog een beetje gered. De Amsterdammers eindigen dan tweede in de Eredivisie, wat recht geeft op de voorronde van de Champions League.