Nieuws

Jansen niet bezig met vertrek bij AZ: 'Vervolgstap is nu niet aan de orde'

Jansen niet bezig met vertrek bij AZ: 'Vervolgstap is nu niet aan de orde'

26-05-2023 14:57 Laatste update: 16:10

PSV hoeft niet aan te kloppen bij Pascal Jansen. De trainer van AZ is nog niet klaar in Alkmaar en is vrij duidelijk over hoe hij zijn toekomst ziet.

De voorbije dagen werd de naam van Jansen al aan verschillende clubs uit de Nederlandse top gelinkt. Zo stapte Ruud van Nistelrooij op bij PSV, waar voor volgend seizoen dan ook een vacature openstaat. Gezien het verleden dat Jansen in Eindhoven zou er sprake kunnen zijn van eenvoudige optelsom, maar van een overstap wil hij zelf niets weten.

"De trainer zit nog geen twee tellen in zijn auto en allemaal lijstjes komen voorbij. Dat is inherent aan het voetbal", begint Jansen in gesprek met ESPN. Vervolgens maakt hij een eind aan alle speculaties over een eventuele stoeltjeswissel. "Een vervolgstap is voor mij totaal niet aan de orde. Voor mij is het aan de orde dat we om de derde plek spelen tegen PSV. Daar gaat om dit moment alle aandacht naar uit."

Aankomende zondag speelt Jansen de laatste wedstrijd van het seizoen tegen AZ. Dat doet hij notabene tegen PSV, de club waar Fred Rutten nu tijdelijk de honneurs waarneemt.