Nieuws

PSV bevestigt uitgaande transfer: Max vertrekt definitief naar Eintracht Frankfurt

PSV bevestigt uitgaande transfer: Max vertrekt definitief naar Eintracht Frankfurt

26-05-2023 12:50

Philipp Max is officieel PSV-speler af. De linksback maakt definitief de overstap naar Eintracht Frankfurt, de club waar hij het afgelopen halfjaar op huurbasis voor uitkwam.

Dat maakt PSV bekend via de clubkanalen. De Eindhovenaren ontvangen twee miljoen euro voor Max, die in 2020 nog voor acht miljoen euro werd gekocht van FC Augsburg. De Duitser begon ijzersterk in de lichtstad, waarin hij met zijn spel niet alleen defensief maar ook aanvallend uitblonk. De afgelopen twee jaar verdween hij steeds meer naar de achtergrond.

Waar PSV met Max één deur sluit, gaat er een andere open. Naar verwachting gaat de huidige nummer twee van de Eredivisie proberen om Patrick van Aanholt langer aan de club te binden. De linksback, die eigendom is van Galatasaray, keert normaal gesproken terug naar Turkije, maar PSV hoopt op een andere uitkomst.

Max kwam in totaal 117 keer uit voor PSV, waarmee hij drie grote prijzen won. Twee keer liftte hij de Johan Cruijff Schaal en één keer de KNVB-beker. Bij Frankfurt speelde Max negen keer na de winterstop. Hij tekent er een contract tot de zomer van 2026.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!