Nieuws

'In navolging van de bestuursraad dreigt ook de RvC van Ajax te vallen'

'In navolging van de bestuursraad dreigt ook de RvC van Ajax te vallen'

26-05-2023 11:32 Laatste update: 11:40

De bestuursraad van Ajax stapte onlangs op, maar het zou goed kunnen dat het daar niet bij blijft. Volgens De Telegraaf dreigt ook de raad van commissarissen te vallen in Amsterdam.

Afgelopen week werd bekend dat de bestuursraad, onder leiding van voorzitter Frank Eijken, opstapt bij Ajax. Dat alles is begonnen bij het idee om een beloningsregeling in te voeren voor de rvc, die alle taken in eerste instantie op vrijwillige basis uitvoerden. Daar gingen de Ajax-leden tegenin en dus hield Eijken het samen het met bestuur voor gezien. Toch is de kans groot dat de beloningsregeling er alsnog gaat komen, omdat Eijken 73% van de aandelen bezit en nog mag stemmen.

De actie van Eijken heeft bij veel leden van Ajax voor kwaad bloed gezorgd. Volgens de leden wordt er niet naar ze geluisterd en doet het bestuur 'gewoon wat ze zelf willen'. Dat heeft gezorgd voor een beweging vanuit de leden, die schoon schip willen maken. Er moeten meer ereleden met Ajax-DNA in de bestuursraad komen en de kans is groot dat ook de commissarissen weg worden gestuurd.

Lex Hes, voormalig businessclubvoorzitter en lid van Ajax, is niet te spreken over de gang van zaken. "Het gaat ons om het feit dat de bestuursraad ons dit ondemocratisch door de strot wil duwen. We willen hier gewoon als leden over kunnen meepraten. Zoals dat hoort in een vereniging. En na dit dramatisch verlopen seizoen vinden we de timing ook heel slecht."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!