Nieuws

Liverpool baalt: wanneer stond de club voor het laatst in de Europa League?

Liverpool baalt: wanneer stond de club voor het laatst in de Europa League?

25-05-2023 23:23

Liverpool FC is veroordeeld tot de Europa League nadat Manchester United donderdag de vierde plaats veiligstelde. Wanneer stonden The Reds voor het laatst in het tweede toernooi van Europa? VoetbalNieuws vertelt het je. 

Liverpool FC kende de laatste jaren een topperiode onder Jürgen Klopp, maar de Duitse manager ziet zijn elftal nu stranden in de strijd om de vierde plek. The Reds speelden sinds 2017 onafgebroken in de Champions League en stonden voor het laatst in het seizoen 2015-2016 in de Europa League.

De mannen van Klopp bereikten destijds de finale van het tweede toernooi van Europa en namen het op tegen Sevilla. De ervaren Europa League-kandidaat uit Spanje trok echter aan het langste eind en won met 3-1. 

In het seizoen 2016-2017 speelde Liverpool overigens helemaal geen Europees voetbal. Door de behaalde achtste plek in het voorgaande seizoen mocht de ploeg zich niet voor Europees voetbal melden. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!