Nieuws

'Bestuursraad opgestapt bij Ajax, maar de beloningsregeling gaat er toch komen'

'Bestuursraad opgestapt bij Ajax, maar de beloningsregeling gaat er toch komen'

25-05-2023 16:05

De bestuursraad van Ajax houdt het voor gezien, maar het beloningssysteem voor de raad van commissarissen gaat er toch van komen. Dat gaat aanstaande vrijdag duidelijk worden op de aandeelhoudersvergadering, meldt Het Parool op basis van ingewijden.

Woensdag werd bekend dat de bestuursraad van Ajax in zijn volledigheid opstapt vanwege een gebrek aan vertrouwen. Dat kwam door een opstand van 800 leden. Onder aanvoer van Sjaak Swart en Keje Molenaar is er tegen het voorstel gestemd om de commissarissen te laten betalen.

Daar gaan de commissarissen, die tot nu toe op vrijwillige basis werkzaam waren, geen gehoor aan geven. Volgens Het Parool gaan ze op korte termijn 25.000 euro per jaar verdienen. Daarbij krijgt President-commissaris Pier Eringa een toeslag van 10.000 euro en 'voetbalcommissaris' Jan van Halst 20.000 euro bovenop het basisbedrag.

Toch wordt het vertrek van de bestuursraad door de achterban nog altijd gezien als het begin van de revolutie. De Ajax-leden en supporters zien graag mensen met meer Ajax-DNA in het bestuur terugkeren.