Nieuws

Zaakwaarnemer Van Nistelrooij: 'Scenario's besproken, maar Ruud stond vaak alleen'

Zaakwaarnemer Van Nistelrooij: 'Scenario's besproken, maar Ruud stond vaak alleen'

25-05-2023 14:42

Het vertrek van Ruud van Nistelrooij is een weloverwogen beslissing geweest, stelt zaakwaarnemer Rodger Linse. Volgens de belangenbehartiger zijn alle scenario’s besproken voor zijn vertrek, maar mocht het niet baten.

PSV kwam woensdagmiddag met het nieuws dat de club en trainer Van Nistelrooij per direct uit elkaar gingen. Voor vele kwam het nieuws als een verrassing. De Eindhovenaren hadden dinsdag in een gesprek aangegeven dat er over de werkwijze van de trainer klachten waren. "Daarna hebben we alle mogelijke scenario's samen besproken. Ruud is zowel principieel als realistisch. Maar dit besluit is eerder realistisch dan principieel", vertelt Linse tegenover de NOS die stelt dat de draai van de directie tegenover de media opvallend was. "Eerst werd verteld dat spelers hun beklag hebben gedaan bij de directie. Op de persconferentie werd gezegd dat de spelers werden weggestuurd en dit met de trainer zelf moesten bespreken."

Linse stel dat PSV de trainer niet heeft laten vallen, maar baalt wel van de gang van zaken rondom het vertrekt van voormalig technisch directeur John de Jong, Cody Gakpo en Noni Madueke. "Het lijkt meer op een verschil van visie. Ruud stond er vaak alleen voor. Een directie met sterk leiderschap zou ook kunnen zeggen: dit is de lijn van de trainer en dit is de norm." Volgens Linse kwam het verhaal over de klachten hard bij Van Nistelrooij aan. "Toen dat verhaal over die klachten kwam, is er in korte tijd heel veel losgekomen. Er ontstond een sneeuwbaleffect."