Nieuws

'Enorm teleurgesteld Tottenham had een kleine zeven miljoen euro over voor Slot'

'Enorm teleurgesteld Tottenham had een kleine zeven miljoen euro over voor Slot'

25-05-2023 11:44

Tottenham Hotspur is met stomheid geslagen na de mededeling van Arne Slot. Volgens Britse tak van ESPN zijn de Noord-Londenaren teleurgesteld en dachten ze dat een kleine zeven miljoen euro genoeg zou zijn geweest om de oefenmeester los te weken bij Feyenoord.

Woensdag spraken zaakwaarneemster Rafaëla Pimenta en Feyenoord naar verluidt zo’n vijf uur lang over de toekomst van Slot. Daar zou nog geen definitieve conclusie aan kunnen worden verbonden, maar die kwam er donderdagochtend wel: Slot heeft te kennen gegeven nog minimaal één jaar in De Kuip te werken.

Het verschil tussen vraag en aanbod van over de afkoopsom van Slot zou ook één van de gespreksonderwerpen zijn geweest. Volgens het Voetbal International zouden de Rotterdammers een bedrag tussen de 18 en 25 miljoen euro verlangen voor hun succesvolle oefenmeester, maar dat waren bedragen waar Tottenham niet aan dacht. Volgens ESPN UK wilde de club zeven miljoen euro neertellen.

Nu Slot geen optie meer is voor Tottenham, schakelen ze over op andere kandidaten. Volgens het Engelse medium staan de clubloze Luis Enrique en Xabi Alonso nog bovenaan de lijst. Laatstgenoemde gaat een lastig verhaal worden, aangezien hij onlangs nog uitsprak in Duitsland te willen blijven.