Nieuws

'Ligt voor de hand dat een gevestigde naam naar Eindhoven gaat komen'

'Ligt voor de hand dat een gevestigde naam naar Eindhoven gaat komen'

25-05-2023 08:07

PSV staat voor de gigantische klus om voor komend seizoen alle zaken weer op orde te hebben. Met het vertrek van hoofdtrainer Ruud van Nistelrooij zit de Eindhovense club in zak en as en moet het cruciale duel met AZ bovendien nog worden gespeeld. 

Het Eindhovens Dagblad schetst de rampzalige situatie in de lichtstad. Waar Feyenoord al wekenlang Arne Slot dreigt kwijt te raken en Ajax een teleurstellend seizoen draait, leek er deze maand nog weinig aan de hand bij PSV. De ploeg was hard op weg naar de tweede plek en won bovendien de Johan Cruijff Schaal en KNVB Beker. Een gelijkspel tegen sc Heerenveen zette de verhoudingen echter op scherp, helemaal toen bekend werd dat spelers zich hadden beklaagd over Van Nistelrooij. 

Het nieuws lekte uit en dat was voor Van Nistelrooij reden genoeg te vertrekken. Het wijst erop dat PSV deze keer weer voor een meer ervaren trainer gaat. 'Nu ligt het voor de hand dat opnieuw een gevestigde naam naar Eindhoven komt. Minstens zo belangrijk is dat PSV de spelersgroep snel kan aanpassen aan de denkwijze van die nieuwe man.'

Op transfergebied is het vertrek van Van Nistelrooij ook een flink pijnpunt voor PSV. 'Een aantal spelers wil weg, PSV is met een aantal nieuwe namen in gesprek en had daarover met Van Nistelrooij al grotendeels overeenstemming. Twistpunten waren er ook nog, waaronder een zeer leidende positie voor bijvoorbeeld Joey Veerman.'

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!