Breaking news

'Fluwelen Revolutie 2.0' bij Ajax, gehele bestuursraad vertrekt per 1 september

'Fluwelen Revolutie 2.0' bij Ajax, gehele bestuursraad vertrekt per 1 september

24-05-2023 20:48 Laatste update: 20:56
8

De bestuursraad van Ajax heeft woensdagavond op de Algemene Ledenvergadering aangegeven uiterlijk 1 september te zullen opstappen wegens een gebrek aan vertrouwen. Dat meldt De Telegraaf, sprekende van 'De Fluwelen Revolutie 2.0'.

De raad bestaat uit voorzitter Frank Eijken, Wendy Nagel, Sander Mallie en Marc Stuut. Mocht er voor de vastgestelde deadline een nieuwe bestuursraad worden gevormd, dan vertrekken zij al eerder.

Het zag er al langer naar uit dat het machtigste bestuursorgaan van Ajax een motie van wantrouwen tegemoet ging. 'Er sluimerde al langer onvrede over het functioneren van het machtigste orgaan binnen Ajax, dat 73 procent van alle aandelen vertegenwoordigt, maar Eijken stak de lont in het kruitvat door een voorstel in de dienen om de commissarissen Pier Eringa, Jan van Halst, Cees van Oevelen, Georgette Schlick en Anette Morsman te gaan belonen', zo schrijft de krant.

Het besluit zou slecht nieuws betekenen voor de rvc, want de nieuw te voren raad zou een voorstel voor veel langere vergoedingen wél steunen. Bovendien kunnen zij ervoor zorgen dat de rvc meer 'Ajax-DNA' gaat bevatten.