Nieuws

Ajax presenteert nieuwe Hoofd Scouting: 'Hij is de juiste persoon voor deze baan'

Ajax presenteert nieuwe Hoofd Scouting: 'Hij is de juiste persoon voor deze baan'

24-05-2023 17:31 Laatste update: 17:36

Ajax heeft Kelvin de Lang officieel aangesteld als nieuwe Hoofd Scouting. De Lang is de opvolger van Henk Veldmate, die na zeven jaar in Amsterdam weer terugkeert naar zijn vertrouwde FC Groningen.

Afgelopen week werd al duidelijk dat De Lang Veldmate zou opvolgen, maar nu bevestigt Ajax het via de officiële kanalen. De scout werkt momenteel nog bij Manchester City, maar heeft een contract getekend waardoor hij tot medio 2027 vast ligt in Amsterdam.

Sven Mislintat, de directeur voetbalzaken van Ajax, is blij dat hij met De Lang een nieuwe Hoofd Scouting heeft gevonden. "We zijn blij dat Kelvin heeft besloten om bij Ajax te tekenen. Hij is de juiste persoon voor deze baan. We zochten naar een moderne hoofdscout met kennis van de huidige internationale voetbalwereld. Kelvin weet waar Ajax voor staat. Met de ervaring die hij bij City heeft opgedaan en zijn competenties brengt hij aanvullende kwaliteiten mee naar het huidige scoutingteam. Ik kijk er erg naar uit om nauw met hem te gaan samenwerken", klinkt het.

De Lang zit al lang in het vak en werkte tussen 2005 en 2017 bij verschillende bureaus, waar hij zich bezig hield met scouting, recruiting en marketing. In 2017 werd hij weggeplukt door Manchester City.