Reactie

'Des duivelse' Simons ontkent PSV-klaagzang: 'U hebt me een betere speler gemaakt'

'Des duivelse' Simons ontkent PSV-klaagzang: 'U hebt me een betere speler gemaakt'

24-05-2023 16:56

Xavi Simons heeft zich uitgelaten over het vertrek van Ruud van Nistelrooij bij PSV. De aanvaller zou volgens De Telegraaf één van de spelers zijn die over de oefenmeester heeft geklaagd bij het Eindhovense bestuurd, wat bij hem de nodige woede op de hals heeft gehaald.

Woensdag kwam PSV met het onverwachte nieuws over het vertrek van Van Nistelrooij. De oefenmeester zou na een goed gesprek op dinsdagavond volledig zijn geswitcht en op woensdagochtend kenbaar hebben gemaakt te weinig draagvlak te voelen. Volgens De Telegraaf zou er een groep spelers zijn die geklaagd zou hebben over Van Nistelrooij, waar Simons er één van was.

Daar is Simons het niet mee eens. 'De aanvallende middenvelder was des duivels dat specifiek zijn naam werd genoemd in de krant', aldus Voetbal International. 'Simons meldde zich bij Van Nistelrooij om duidelijkheid te geven.' Ook Rik Elfrink, PSV-watcher voor het Eindhovens Dagblad, weerlegt de betrokkenheid van Simons. 'Simons hoorde niet bij de klagende spelers. Dat zijn alleen wilde aannames, nadat zijn naam ergens opdook.'

Simons, die zich dinsdagavond nog zeer positieve verhalen vertelde over Van Nistelrooij bij Ziggo Sport, toont zich nu dankbaar via Twitter. 'Bedankt dat u me een betere speler hebt gemaakt, me hebt geholpen om mijn dromen te verwezenlijken en er mede voor hebt gezorgd dat ik in het Nederlands elftal mocht spelen', klinkt het.