Breaking news

PSV moet op zoek naar volledig nieuwe staf: ook Rutten vertrekt bij Eindhovenaren

PSV moet op zoek naar volledig nieuwe staf: ook Rutten vertrekt bij Eindhovenaren

24-05-2023 16:34

Na Andre Ooijer vertrekt ook Fred Rutten bij PSV na dit seizoen. Dat meldde algemeen directeur Marcel Brands woensdagmiddag op de persconferentie, die vanwege het plotselinge vertrek van Ruud van Nistelrooy werd belegd.

Eerder maakte Ooijer al bekend dat hij na dit seizoen stopt bij PSV vanwege ‘persoonlijke redenen’. Woensdag werd het plotselinge vertrek van Van Nistelrooy vertrekt ook Rutten na dit seizoen. PSV moet zodoende op zoek naar een volledige nieuwe staf.

"Het feit dat André ging stoppen, en ook Fred, baarde ons wel zorgen", bekent Brands op de persconferentie. "Daar hebben we al ruim voor de bekerfinale over gesproken met Ruud, over hoe we dat op konden lossen. Uiteindelijk kwamen er ook wat signalen uit de spelersgroep. Daarvan hebben we gezegd: oké, bespreek die signalen met de trainer. Dat is ook allemaal voor de bekerfinale gebeurd. Zij zijn naar de trainer gegaan en hebben dat gesprek gehad."

"Een week na de bekerfinale kwam er een terugkoppeling naar ons", gaat Brands verder. "In de tussentijd hebben we al veel gesprekken gehad richting volgend seizoen. Je bent bezig met het inrichten van een nieuwe staf, de selectie. Er was in onze ogen nog wel een oplossing om gezamenlijk de juiste koers te vinden."