Nieuws

ED schetst reden voor PSV-vertrek RVN: 'Eén of meerdere mensen onbetrouwbaar'

ED schetst reden voor PSV-vertrek RVN: 'Eén of meerdere mensen onbetrouwbaar'

24-05-2023 14:14 Laatste update: 14:15

Het beklag over Van Nistelrooij dat een deel van de selectie van PSV bij het bestuur heeft gedaan ligt ten grondslag aan diens vertrek, meldt het Eindhovens Dagblad. Volgens betrokkenen heeft de situatie voor een onwerkbaar milieu gezorgd die werd getypeerd als 'PSV-onwaardig'.

Het ED meldt dat er dinsdagavond laat en woensdagochtend is overlegd binnen de club. Het feit dat de gevoelige informatie met een hoog privégehalte bij De Telegraaf is beland, is Van Nistelrooij niet in de koude kleren gaan zitten. 'Dat één of meerdere mensen onbetrouwbaar zijn geweest, was voor hem volstrekt onacceptabel', aldus de krant. Een deel van de selectie zou zijn onvrede over de trainer hebben geuit bij het bestuur.

Allereerst gaat de focus op het o zo belangrijke duel tegen AZ, maar daarna wordt er verder gesproken over de toekomstige situatie in Eindhoven. De kans bestaat nog altijd dat PSV derde wordt in de Eredivisie, en wanneer dat gebeurt zal het seizoen als mislukt worden beschouwd. Mocht de tweede plaats wel worden behaald, dan krijgt het seizoen het stempel 'enigszins' geslaagd.

Door het crisisoverleg van dinsdagavond kon de directie van PSV niet aanwezig zijn bij de prestatie van Jong PSV, die de International Cup wisten te winnen ten koste van Crystal Palace.