De reden dat Van Nistelrooij vertrekt bij PSV

Waarom vertrekt van Nistelrooij bij PSV? Alle feiten op een rijtje

24 mei om 14:03
Laatste update: 24 mei om 14:31

PSV heeft woensdagmiddag bekendgemaakt dat Ruud van Nistelrooij vertrekt bij de club. De voormalig Oranje-international werd op 30 maart 2022 aangesteld als opvolger van Roger Schmidt, maar verlaat de Eindhovenaren al na minder dan één seizoen. Wat is de reden dat Van Nistelrooij vertrekt bij PSV? VoetbalNieuws zoekt het voor je uit.

Van Nistelrooij begon vol goede moed aan het seizoen bij PSV. De Eindhovenaren trokken de talentvolle Xavi Simons aan en haalden routinier Luuk de Jong terug. In de Johan Cruijff ArenA won PSV de Johan Cruijff Schaal door Ajax met 3-5 te verslaan. Het optimisme was dan ook erg hoog in Eindhoven. Toch werd het uiteindelijk een zwaar jaar voor PSV, nadat Cody Gakpo en Noni Madueke in de winterstop het Philips Stadion verlieten voor een Engels avontuur. Sindsdien heerst er onrust binnen de club, en dat heeft uiteindelijk ook invloed gehad op de keuze van Van Nistelrooij om te vertrekken.

'Van Nistelrooij meldde vanochtend dat er in zijn ogen te weinig draagvlak en support was binnen de club om langer door te gaan', schreef PSV in het persbericht op de website. Het Eindhovens Dagblad schetst dat er na het lekken van het verhaal dat enkele spelers zouden klagen over Van Nistelrooij, een onwerkbare situatie ontstaan zou zijn volgens de trainer. 'Dat een of meerdere mensen onbetrouwbaar zijn geweest, was voor hem volstrekt onacceptabel', schrijft de regionale krant.

André Ooijer, Fred Rutten en Ruud van Nistelrooij op de bank bij PSV

Ondanks dat PSV dit seizoen beslag legde op de KNVB Beker, boterde het binnen de staf ook niet. Van Nistelrooij zorgde volgens De Telegraaf voor onrust door zijn tactische keuzes en manier van communiceren. Er zou frictie met Fred Rutten en André Ooijer zijn geweest. Laatstgenoemde maakte eerder al bekend dat hij aan het einde van het seizoen zou stoppen bij PSV. De verwachting was ook dat Rutten zijn doorlopende contract zou gaan inleveren.