Transfernieuws

Rijkaard: 'Als kind van de club verdient hij het om nog een seizoen te blijven'

Rijkaard: 'Als kind van de club verdient hij het om nog een seizoen te blijven'

24-05-2023 11:45

Frank Rijkaard hoopt dat John Heitinga ook na afloop van dit seizoen nog voor de groep staat als Ajax-trainer. Het Amsterdamse clubicoon denkt dat de tussenpaus het tot dusver naar behoren heeft gedaan.

Na het ontslag van Alfred Schreuder werd Heitinga doorgeschoven als eindverantwoordelijke. Een vroege uitschakeling in de Europa League volgde, de bekerfinale werd verloren en de kans op de tweede plaats is klein. Toch is Rijkaard tevreden. "Mijns inziens heeft hij het goed gedaan", vertelt de oud-trainer van onder meer FC Barcelona aan De Telegraaf.

"Het ging onder Schreuder helaas niet goed met Ajax", vervolgt Rijkaard. "En daarom heeft de club John gevraagd het halverwege het seizoen over te nemen. John is dat risico aangegaan. Met zijn komst zijn de resultaten in eerste instantie verbeterd." Volgens De Telegraaf is Heitinga intern favoriet om aan te blijven als hoofdtrainer. De bepalende spelers zouden 'ondubbelzinnig' hebben aangegeven door te willen met Heitinga.

Rijkaard denkt dat Heitinga onmogelijk beoordeeld kan worden op zijn functioneren na een klein half jaar. "Als een trainer er door beslissingen uit het verleden al op een moeilijk moment instapt, vind ik niet – zelfs nooit – dat je hem goed kunt beoordelen op een half seizoen. Dus wat mij betreft, verdient hij het als kind van de club om als hoofdtrainer aan een nieuw seizoen te beginnen."