Nieuws

De Ligt op zijn plek in München: 'Ik heb hier echt mijn draai gevonden'

De Ligt op zijn plek in München: 'Ik heb hier echt mijn draai gevonden'

24-05-2023 08:40

Matthijs de Ligt zit helemaal op zijn plek bij Bayern München. Zijn eerste seizoen in Duitsland zit er bijna op en de Oranje-international hoopt komend weekend de landstitel te veroveren.

"Persoonlijk denk ik dat ik heel tevreden mag zijn over mijn eerste seizoen. Ik heb een goede ontwikkeling doorgemaakt en ben een vast onderdeel geworden van een sterk elftal", vertelt De Ligt in gesprek met Voetbal International. "Na het WK, eigenlijk dus vanaf de winterstop, heb ik echt mijn draai hier gevonden. Ik heb alles gespeeld, wekelijks basisspeler en heb steeds meer het beste van mijn spel kunnen laten zien. Dat was ook wel één van mijn doelen voor mijn eerste seizoen hier. Ik voel me dan ook hartstikke goed hier bij Bayern München, waarbij mijn kwaliteiten echt tot hun recht komen."

Bayern München is verwikkeld in een hevige titelstrijd met Borussia Dortmund. Komend weekend weten we wie zich kampioen van Duitsland mag noemen. "Het is een heel spannende titelrace, waarbij de verschillen met Borussia Dortmund al wekenlang heel klein zijn. Zij zetten een overtuigende serie neer met mooie uitslagen. Dan weet je dat één misstapje fataal kan zijn en dat overkwam ons afgelopen zaterdag tegen Red Bull Leipzig", aldus een balende De Ligt. "Heel frustrerend, want daardoor hebben we het niet langer meer in eigen hand. We zullen zaterdag zelf moeten winnen en hopen op een misstap van Borussia Dortmund."