Nieuws

PSV-transfer van Simons kwam opmerkelijk tot stand: 'Van Nistelrooij belde Ramos'

PSV-transfer van Simons kwam opmerkelijk tot stand: 'Van Nistelrooij belde Ramos'

23-05-2023 22:37
6

Niemand minder dan Sergio Ramos speelde een rol in de transfer van Xavi Simons naar PSV, vertelt de hoofdrolspeler zelf in Kick ’T Met-podcast van Ziggo Sport. De recordinternational van Spanje kreeg PSV-trainer Ruud van Nistelrooij aan de lijn.

"Ik wilde niet terug naar Nederland, maar in februari belde Van Nistelrooij Sergio Ramos op", begint Simons over het moment tussen Van Nistelrooij en Ramos, die toen net als de Nederlander bij Paris Saint-Germain speelde. "Die twee hebben samen gespeeld (bij Real Madrid, red.). Ramos riep me toen met een wedstrijd apart en vertelde me dat Van Nistelrooij me heel graag wilde en dat hij goed over me praatte. Toen wist ik nog niks van de interesse, want mijn zaakwaarnemer had nog niks gezegd."

Het was het begin van de operatie 'Haal Simons naar PSV'. Van Nistelrooij deed er alles aan om de aanvallende middenvelder naar Eindhoven te halen. "Sindsdien appte en belde hij me elke dag. Op een gegeven moment gaf ik ook aan dat ik vakantie had en dat ik misschien minder snel reageerde. Dat maakte hem niet uit, hij bleef berichten sturen. Hij stuurde me berichten dat ik belangrijk ging worden, dat gaf me ook een goede energie."

Dat uitgerekend Van Nistelrooij degene was die Simons graag naar PSV wilde hebben, maakt de huidige situatie stuitend. Afgelopen weekend kwam naar buiten dat een deel van de Eindhovense selectie zijn onvrede over de trainer heeft geuit bij het bestuur. Volgens De Telegraaf was ook Simons daar bij betrokken.