Transfernieuws

Simons over Ajax: 'Als zij met een goed plan waren gekomen, dan had dat gekund'

Simons over Ajax: 'Als zij met een goed plan waren gekomen, dan had dat gekund'

23-05-2023 21:22

Xavi Simons tekende afgelopen zomer een contract bij PSV, maar kon een hoop andere keuzes maken. Volgens de aanvallende middenvelder waren er clubs uit Duitsland, Spanje en Engeland in de markt, maar de club die geen aanbieding deed was die uit zijn geboorteplaats: Ajax.

Het verhaal van Simons is bekend. De aanvaller kwam over van Paris Saint-Germain en tekende voor vijf jaar bij PSV. Dat had ook anders kunnen lopen, onthult de Nederlander. "Ik had dat altijd in mijn hoofd. Ik wilde niet terug naar Nederland. Uiteindelijk wilde ik toch die stap maken, omdat PSV kwam en ik wilde gewoon zien hoe het met nieuwe jongens zou gaan. Toen ik bij PSV kwam wist ik vanaf dag één dat het goed zat. Ik kende al wat jongens hier, maar ik had meteen met iedereen hier een vibe en het klikte gelijk", begint hij in Kick ’T Met van Ziggo Sport.

Simons, die afkomstig is uit Amsterdam, laat weten dat Ajax zich niet heeft gemeld. "Ik kom inderdaad uit Amsterdam, maar de mogelijkheid om naar Ajax te gaan is er nooit geweest. Als zij ook met een plan waren gekomen en me dat goed uit hadden gelegd, dan had het wel gekund. Maar ze hebben nooit contact gezocht."