Nieuws

Welke scheidsrechter fluit de finale van de Champions League in Istanbul?

Welke scheidsrechter fluit de finale van de Champions League in Istanbul?

23-05-2023 17:07

Manchester City en Internazionale staan op 10 juni tegenover elkaar in de finale van de Champions League. Welke arbiter is door de UEFA uitgekozen om dit topaffiche in goede banen te leiden? VoetbalNieuws vertelt het je.

De finale van de Champions League is toebedeeld aan de Poolse arbiter Szymon Marciniak, meldt de UEFA. De 42-jarige scheidsrechter stond dit seizoen al acht keer op het veld in de Champions League en floot onder meer de tweede halve finale tussen Manchester City en Real Madrid (4-0). Marciniak was in 2018 al vierde official tijdens een Champions League-finale, maar staat in juni voor zijn eerste finale in het miljardenbal als scheidsrechter.

Marciniak werd in december al wereldnieuws omdat hij de WK-finale tussen Argentinië en Frankrijk mocht fluiten. De scheidsrechter wordt bijgestaan door assistenten Paweł Sokolnicki en Tomasz Listkiewicz. Istvan Kovacs is de vierde official. Tomasz Kwiatkowski dient als videoscheidsrechter en wordt bijgestaan door Bartosz Frankowsk en Marco Fritz.