Nieuws

Goed nieuws voor Europese clubs: FIFA schort oorlogsmaatregelen met één jaar op

Goed nieuws voor Europese clubs: FIFA schort oorlogsmaatregelen met één jaar op

22-05-2023 16:19

De FIFA heeft de huidige maatregelen betreffende de oorlog tussen Rusland en Oekraïne met één jaar verlengd. Daardoor wordt het voor spelers die in Oekraïne of Rusland in contract staan makkelijker om zonder problemen voor een andere club te spelen.

Sinds maart 2022 gelden er regels waardoor spelers die onder contract staan in Oekraïne of Rusland zonder al te veel gedoe (tijdelijk) van club kunnen wisselen. Die regels zouden in eerste instantie op 30 juni 2023 aflopen, maar de FIFA kondigt nu aan dat er met één jaar wordt verlengd, tot de zomer van 2024.

'Ter bescherming van buitenlandse spelers en coaches die het grondgebied van Oekraïne of Rusland hebben verlaten vanwege het conflict, en die gezien de omstandigheden momenteel niet wensen terug te keren, hebben het recht om eenzijdig hun arbeidsovereenkomsten op te schorsten met clubs die zijn aangesloten bij de Oekraïense voetbalbond of Russische voetbalbond tot 30 juni 2024, op voorwaarde dat de clubs uiterlijk op 1 juli 2023 schriftelijk op de hoogte zijn gebracht’, klinkt het op de website.