Transfernieuws

'Duidelijkheid over Slot volgt snel: Gigantische transfersom niet onrealistisch'

'Duidelijkheid over Slot volgt snel: Gigantische transfersom niet onrealistisch'

22-05-2023 12:34

Volgens Het Algemeen Dagblad komt er woensdag meer duidelijkheid waar de toekomst van Arne Slot ligt. Eerder op de maandag bracht The Athletic naar buiten dat Tottenham Hotspur een formeel bod aan het voorbereiden is op de Feyenoord-trainer.

Zaakwaarnemer Rafaela Pimenta van de kampioenenmaker zou woensdag om de tafel gaan zitten met de clubleiding. Naar alle waarschijnlijkheid wordt dan duidelijk onder welke voorwaarden Feyenoord meewerkt aan een vertrek.

Dat Slot er na het kampioenschap met de Rotterdammers - en een wederom indrukwekkende Europese campagne - er goed opstaat, is een publiek geheim. Gezien het tot medio 2025 doorlopende contract bij Feyenoord, moet er een afkoopsom voor hem op tafel komen.

Mikos Gouka, Feyenoord-watcher van het Algemeen Dagblad, schrijft op Twitter dat er aan een bedrag tussen de vijftien en twintig miljoen euro moet worden gedacht. Mochten The Spurs en de Stadionclub elkaar weten te vinden in de onderhandelingen, dan wordt Slot naar alle waarschijnlijkheid één van de duurste trainers ooit.

Op dit moment geldt Julian Nagelsmann als de oefenmeester voor wie een club de hoogste som neertelde. RB Leipzig incasseerde 25 miljoen euro voor de Duitser van Bayern München. De top-drie wordt gecompleteerd door Graham Potter (17 miljoen euro, van Brighton Hove & Albion naar Chelsea) en André Villas-Boas (15 miljoen euro, van FC Porto naar Chelsea).