'Kudus kan loopbaan vervolgen in Engeland'

'Drie clubs uit Premier League top-vier willen Kudus naar Engeland halen'

22 mei om 12:17

Mohammed Kudus heeft de clubs in Engeland voor het uitzoeken, schrijft The Athletic maandag. Het Engelse voetbalplatform weet dat er interesse van Arsenal, Manchester United en Newcastle United bestaat in de Ajax-uitblinker.

Dit seizoen staat er geen maat op Kudus. Gemeten over alle competities liet de Ghanees al 22 keer het net bollen namens Ajax. Ook op het WK met Ghana was de fijnbesnaarde linkspoot op dreef: twee keer scoorde hij. Ajax zou volgens The Athletic een bedrag van zo'n 46 miljoen euro verlangen voor Kudus, die in Amsterdam tot medio 2025 onder contract staat.

Afgelopen zomer waren clubs van een ander kaliber nog in de markt voor de aanvaller annex middenvelder. Op Deadline Day ketste destijds een overgang naar Everton af voor Kudus. Hoe concreet de interesse van de clubs uit de Premier League-top-vier precies is, is nog niet duidelijk.

Het lijkt erop dat Ajax forse winst gaat maken op Kudus. In de zomer van 2020 kwam de international voor zo'n negen miljoen euro over van FC Nordsjaelland.