Nieuws

'Westerveld in beeld als opvolger van vertrekkend Hoofd Jeugdopleiding bij Ajax'

'Westerveld in beeld als opvolger van vertrekkend Hoofd Jeugdopleiding bij Ajax'

22-05-2023 12:04

De beoogde opvolger van vertrekkend Hoofd Jeugdopleiding Saïd Ouaali is Casimir Westerveld, meldt Ajax Showtime. Westerveld is bij de Amsterdammers nu nog in dienst als Hoofd Jeugdscouting.

Eerder werd duidelijk dat Ouaali na elf jaar als eindverantwoordelijke op De Toekomst te hebben gefungeerd na afloop van dit seizoen de deur in Amsterdam achter zich dicht trekt. Westerveld is volgens informatie van Ajax Showtime in beeld om de diensten van Ouaali gedeeltelijk over te nemen.

In 2006 begon Westerveld aan zijn avontuur in de hoofdstad als jeugdtrainer, waarna in 2012 de overstap volgde naar Almere City. Na drie jaar als technisch adviseur te hebben gewerkt in Flevoland, keerde hij in 2015 terug in Amsterdam. Sindsdien stuurt Westerveld jeugdscouts aan en voert hij gesprekken met talenten die Ajax graag over wil nemen.

Intern zou er 'grote tevredenheid' heersen over het functioneren van het huidige Hoofd Jeugdscouting. Daardoor lijkt de op handen zijnde promotie een kwestie van tijd. 'Ajax ziet voor Westerveld een grotere rol binnen de voetbalorganisatie weggelegd', klinkt het. Daarnaast zou ook Robin Veldman, huidig assistent-trainer van RSC Anderlecht, nog altijd in beeld zijn voor een functie op De Toekomst.