'PSV-spelers maken onvrede over Van Nistelrooij kenbaar bij directie'

'PSV-spelers maken onvrede over Van Nistelrooij kenbaar bij directie'

21 mei om 22:26
Laatste update: 21 mei om 22:38

Meerdere PSV-spelers hebben bij de directie geklaagd over het functioneren van trainer Ruud van Nistelrooij. Met dat nieuws pakt de Telegraaf zondagavond uit.

Eerder kwam het nieuws al naar buiten dat de relatie van Van Nistelrooij met zijn assistenten niet helemaal soepel verloopt, maar nu lijken ook de spelers klaar te zijn met de huidige situatie. 'In de week na de bekerfinale blijkt er een gesprek van algemeen directeur Marcel Brands en technisch directeur Earnest Stewart te zijn geweest met een afvaardiging van bepalende spelers, waarbij harde noten zijn gekraakt over het functioneren van de trainer bevestigen bronnen rond de club', schrijft de Telegraaf.

De spelers vinden dat de irritaties binnen de staf ook overslaat op de spelersgroep. 'Er zijn serieuze vraagtekens gezet bij de wijze van communiceren van Van Nistelrooy en door hem gemaakte tactische keuzes, terwijl ook naar voren is gebracht dat de verstoorde relatie met zijn assistenten Ooijer en Rutten de sfeer al langere tijd in negatieve zin beïnvloedt.'

PSV verloor zondagmiddag twee dure punten in de wedstrijd tegen sc Heerenveen (3-3), waardoor plek twee nog altijd niet is veiliggesteld. Volgende week moeten de Eindhovenaren een resultaat boeken op bezoek bij AZ, wil de ploeg van Van Nistelrooij zich alsnog verzekeren van Champions League-voetbal.