Ajax nog steeds in de race om plek twee: Amsterdammers winnen van FC Utrecht

21-05-2023 16:28 Laatste update: 16:47

Ajax heeft in eigen huis gedaan wat het moest doen tegen FC Utrecht. De Amsterdammers hebben met 3-1 gewonnen door doelpunten van Steven Bergwijn, Brian Brobbey en Davy Klaassen.

Bij een zege voor PSV was de strijd om plek twee in de Eredivisie definitief gestreden, maar de Eindhovenaren speelden 3-3 gelijk in eigen huis tegen sc Heerenveen. Ajax moest in eigen huis wel weten te winnen om nog in de race te blijven.

De ploeg van trainer John Heitinga begon goed tegen FC Utrecht. De Amsterdammers kregen aardig wat kansen en in de twintigste minuut kregen ze loon naar werken. Bergwijn maakte na een mooie aanval op aangeven van Owen Wijndal de 1-0 voor Ajax. Dat was meteen ook de stand bij rust, want Ajax verzuimde de voorsprong uit te bouwen.

Na rust kwam FC Utrecht verrassend op gelijke hoogte. Anastasios Douvikas deed persoonlijk goede zaken in de strijd om de topscorerstitel, door zijn achttiende van het seizoen te maken. Ajax wist daarna door doelpunten van Brian Brobbey en Davy Klaassen de zege alsnog veilig te stellen. De Amsterdammers naderen PSV tot op drie punten.

Bekijk hier de stand en het programma in de Eredivisie.