Wedstrijdverslag

Strijd om plek twee nog niet beslist: PSV speelt gelijk tegen Heerenveen

Strijd om plek twee nog niet beslist: PSV speelt gelijk tegen Heerenveen

21-05-2023 16:25 Laatste update: 16:47

PSV is er niet in geslaagd om de tweede plaats in de Eredivisie veilig te stellen. De Eindhovenaren speelden in eigen huis 3-3 gelijk tegen sc Heerenveen, dat redelijk goede zaken doet in de strijd om plek acht. 

Bij een zege op de Friese ploeg zouden Ruud van Nistelrooy en consorten zeker zijn van de tweede plaats, maar daar slaagden de Eindhovenaren niet in. PSV begon nog aardig in het Philips Stadion. Na krap een kwartier kwamen ze op voorsprong via Ibrahim Sangaré, die op aangeven van Luuk de Jong wist te scoren. 

Nog voor de rust ging het al mis voor de Eindhovenaren. Milan van Ewijk wist de gelijkmaker te maken na ruim een half uur. De rechtsback was vlak voor rust de aangever bij de treffer van Colassin. Heerenveen ging daardoor met een 1-2 voorsprong de rust in. 

Na rust bouwde Heerenveen de voorsprong uit. Weer was het Colassin die wist te scoren. Ditmaal op aangeven van Anas Tahiri. In de 79e minuut deed Luuk de Jong op aangeven van Joey Veerman wat terug voor PSV. Daarna maakte Xavi Simons er zelfs nog 3-3 van toen de bal op de stip ging na een overtreding van Jeffrey Bruma. Ajax komt door de zege op FC Utrecht op drie punten te staan. 

Bekijk hier de stand en het programma in de Eredivisie. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!