Nieuws

Arnesen besloot Kuyt te passeren als Feyenoord-trainer: 'Eerst ervaring op doen'

Arnesen besloot Kuyt te passeren als Feyenoord-trainer: 'Eerst ervaring op doen'

21-05-2023 12:55

Dirk Kuyt was de aangewezen man om Dick Advocaat op te volgen als trainer bij Feyenoord. Frank Arnesen koos toch voor Arne Slot en geeft tegenover Voetbal International tekst en uitleg.

Arnesen, destijds technisch directeur van de Rotterdammers, vertelt dat Kuyt de toezegging had gekregen om Advocaat op te volgens als trainer. De trainer van Feyenoord besloot langer door te gaan dan verwacht en dat vond Kuyt lastig. "In eerste instantie wilde ik me conformeren aan de beloftes die waren gedaan, alleen was het een beetje onduidelijk", begint Arnesen. "Ik heb met Dirk lange gesprekken gevoerd, soms heftig. Hij had Feyenoord Onder-19 getraind. Ik zei: Dirk, doe het niet, ga eerst ervaring opdoen. Ik weet toch hoe het werkt? Het trainerschap is een ervaringsvak. Gaat het fout, is je carrière voorbij voordat-ie goed en wel begonnen is."

Kuyt had volgens Arnesen begrip voor de keuzes, maar koos er uiteindelijk toch voor om bij ADO Den Haag aan de slag te gaan. "Uiteindelijk kwam vanuit de rvc ook de opdracht op zoek te gaan naar een trainer met meer ervaring. Voor Dirk hadden we Feyenoord Onder-21 in gedachte, een ploeg die moest winnen en ontwikkelen. Ideaal voor een trainer die hetzelfde nastreeft. Maar dat wilde Dirk niet."