Nieuws

Nijland adviseert Groningen: 'Hij is een kind van de club, maar moet zelf willen'

Nijland adviseert Groningen: 'Hij is een kind van de club, maar moet zelf willen'

21-05-2023 12:12

Hans Nijland ziet een functie voor Arjen Robben bij FC Groningen wel zitten. De voormalig bestuurder van de club ziet echter één probleem, de voormalig prof moet het ook wel zelf willen.

Groningen zit sportief in een dip. Afgelopen week degradeerde de ploeg van Dennis van der Ree naar de Keuken Kampioen Divisie waardoor de roep om meer ervaring steeds groter wordt. Robben doorliep de jeugdopleiding van de club, hield tijdens zijn carrière altijd contact en sloot zijn loopbaan af bij de Groningers. Voor Nijland reden genoeg om de 96-voudig international te polsen voor een functie bij de club. "Het is een kind van de club, zoals ze dat dan zeggen", begint Nijland bij Goedemorgen Eredivisie. Ik ging ook regelmatig bij hem op bezoek in München en ook wij hebben diverse pogingen gedaan om hem te betrekken bij de club. Maar dat moet hij wel zelf willen."

Nijland vervolgt zijn pleidooi door te stellen dat Robben momenteel de voorkeur geeft om in de luwte te opereren. "En ik moet je eerlijk zeggen, na een carrière zoals hij die heeft gehad begrijp ik dat ook wel. Om nou te zeggen dat het de redding van de club zou zijn, dat gaat heel ver. Maar het zou schitterend zijn als hij op welke wijze dan ook iets voor de club zou willen doen. En of dat nou bij de jeugd is, het eerste elftal of in de scouting. Dat zou een heel belangrijke stap voorwaarts zijn."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!