Nieuws

Tuchel begrijpt niets van verliespartij: 'Heb er geen verklaring voor, we stopten'

Tuchel begrijpt niets van verliespartij: 'Heb er geen verklaring voor, we stopten'

21-05-2023 07:55 Laatste update: 07:58

Bayern München verloor zaterdagavond met 1-3 van RB Leipzig. Trainer Thomas Tuchel begrijpt niets van het verlies en Lothar Matthäus is kritisch op het beleid.

Der Rekordmeister heeft door het verlies de weg open gelegd voor Borussia Dortmund om kampioen te worden van Duitsland. De Beierse formatie laat de laatste weken regelmatig punten liggen en Tuchel ziet niet waar dat door komt. "Ik zie op de training energie en intensiteit. Daarom weet ik niet hoe dit kan gebeuren. Het zijn de details die de doorslag geven, dus je hoeft niet duizend keer het woord mentaliteit te gebruiken. We hebben dit duel verloren door ons eigen gedrag. Het is onze verantwoordelijkheid en dat maakt het allemaal nog erger", vertelt de Duitser die het verlies onverklaarbaar vond op de persconferentie. "Ik heb er geen verklaring voor hoe dit heeft kunnen gebeuren. Het is eigenlijk onverklaarbaar. We stopten met bewegen, met elkaar te helpen en lef te tonen."

Matthäus is met enige regelmaat kritisch op het Duitse bestuur bij de club en na het verlies tegen Leipzig verwacht de voormalig prof dat het in de bestuurskamer zal gaan rommelen. "Ik geloof wel dat er gesprekken komen waarin beide heel kritisch bekeken gaan worden", doelde de Duitser op Oliver Kahn en Hasan Salihamidzic. "Ik zit niet in de hoofden van de bestuursleden, maar het is zeker geen prettige dag om daar auditie te doen en alles op tafel te leggen en elke steen om te draaien. Er is iets onder een steen te vinden dat niet spreekt voor Oliver of Hasan."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!