Nieuws

NEC laat zondag geen uitsupporters van AZ toe door ongeregeldheden in Europa

NEC laat zondag geen uitsupporters van AZ toe door ongeregeldheden in Europa

20-05-2023 14:36

NEC Nijmegen staat zondagmiddag geen uitsupporters toe voor de wedstrijd tegen AZ. Aanleiding van de ban zijn de rellen die ontstonden na het duel tussen de Alkmaarders en West Ham United afgelopen donderdag.

De Conference League-ontmoeting met West Ham liep na het laatste fluitsignaal uit de hand. Supporters van de thuisploeg belaagden het familievak van de uitclub. NEC geeft aan dat er zondag geen supporters van AZ welkom zijn aangezien er nog geen vervolging is geweest van de supporters die zich misdroegen. 'Omdat er geen duidelijkheid is over de intenties van deze supporters en deze supporters ook af zouden reizen naar Nijmegen voor de wedstrijd tegen N.E.C., heeft de burgemeester in samenspraak met het Openbaar Ministerie en de politie besloten geen AZ-supporters toe te laten', valt er te lezen in een statement. 

Algemeen directeur Wilco van Schaik betreurt het besluit, maar staat volledig achter de lokale driehoek. "N.E.C. staat voor thuis- én uitsupporters. We hebben de afgelopen jaren, maar ook nog recentelijk, kunnen zien welke (positieve) invloed supporters op onze sport hebben. Daarom betreuren we de beslissing om morgen geen AZ-supporters toe te laten, maar hebben we na overleg met de lokale driehoek ook begrip voor het besluit. Het doet pijn dat de goedwillende supporters moeten lijden onder enkele kwaadwillende."