Transfernieuws

Gewilde Timber over eventueel Ajax-vertrek: 'Op de achtergrond gebeurt best veel'

Gewilde Timber over eventueel Ajax-vertrek: 'Op de achtergrond gebeurt best veel'

20-05-2023 08:33

Ondanks dat Jurriën Timber voor een bepaald bedrag zou kunnen vertrekken bij Ajax, probeert kersvers technisch directeur Sven Mislintat hem koste wat kost binnen boord te houden. De 21-jarige steunpilaar erkent echter dat er dingen op de achtergrond spelen.

"Ik ben hem hier op De Toekomst tegengekomen en toen hebben we elkaar kort een-op-een gesproken", aldus Timber in gesprek met het Algemeen Dagblad over Mislintat. "Met mijn zaakwaarnemer heeft hij langer gesproken. Voor zover ik weet, wil Ajax me hier houden. Verder kan ik er moeilijk iets over zeggen. Gesprekken daarover zullen binnenkort wel volgen."

Ook vorig jaar was de verdediger voer voor flink wat transfergeruchten. Erik ten Hag zou hem bijvoorbeeld mee hebben willen nemen naar Manchester United. In augustus tekende hij echter een verbeterd contract bij Ajax, al zat er wel een clausule met een gelimiteerde transfersom aan verbonden. "Eigenlijk zit ik nu in dezelfde situatie als vorig jaar. Ik weet nog niet of ik die stap nu wel ga maken. Ik ben blij dat ik bij Ajax zit. Hier kun je je altijd laten zien."

Hij erkent dat het voor een individu lastiger uitblinken is als het team minder loopt, zoals in het huidige seizoen het geval is. "Maar ik heb geen moment gedacht: was ik maar vertrokken. Het zal ook niet het laatste mindere seizoen zijn. Je moet het alleen wel zoveel mogelijk proberen te beperken", zo vervolgt Timber.

Het is volgens hem dan ook niet doorslaggevend of Ajax komend seizoen wel of geen Champions League speelt. Het ziet er sterk naar uit dat dat laatste het geval zal zijn. "Ajax blijft Ajax. Als ik wegga, klopt het hele plaatje dan? Ik weet ook hoe belangrijk de trainer en de jongens om je heen zijn. Ik ga ervan uit dat dat volgend seizoen beter zal zijn. Met of zonder mij, Ajax krijgt het meestal wel weer op de rit. Ik snap de jongens die denken: als een topclub komt, dan ga ik. Het is ook moeilijk nee zeggen. Alleen, ik heb dat totaal niet. In mijn geval ligt alles nog open. Op de achtergrond gebeurt best veel qua interesse. Ik ga straks kijken wat de concrete opties zijn."