Spanningen in de technische staf bij PSV met Ruud van Nistelrooij en Fred Rutten

'Spanningen in technische staf PSV: relatie met Van Nistelrooij beneden vriespunt'

20 mei om 08:16
Laatste update: 20 mei om 08:19

Er zouden spanningen heersen in de technische staf van PSV. Trainer Ruud van Nistelrooij zou momenteel 'ijskoude' relaties hebben met zijn assistenten, Fred Rutten en André Ooijer. De Eindhovenaren beleven het huidige seizoen als eentje met ups en downs.

Zo werd PSV in de zomer nog teleurstellend uitgeschakeld in de voorrondes van de Champions League, maar staat inmiddels de elfde KNVB beker in de prijzenkast. Met de tweede plaats in het verschiet zouden de gezichten ietwat vrolijk moeten zijn in Philips Stadion, maar volgens De Telegraaf is dat alles behalve het geval.

'In de verhoudingen binnen de trainersstaf zijn gedurende het seizoen serieuze barsten ontstaan, waarbij de relatie van Van Nistelrooij met zijn assistenten Fred Rutten en André Ooijer door betrokkenen inmiddels als beneden het vriespunt wordt omschreven', aldus de ochtendkrant. 'De onderlinge communicatie laat te wensen over en op het trainingsveld is hun rol geminimaliseerd.'

Men zou er dan ook serieus rekening mee houden dat Rutten, in navolging van Ooijer (om privéredenen), eveneens wellicht kan gaan vertrekken. De spelersgroep zou hem echter graag zien blijven.

'Ondanks de betere prestaties dit jaar valt er kortom het nodige te repareren voor de clubleiding, waarbij ook de rol van Van Nistelrooij onder de loep zal worden genomen bij de evaluatie van heet seizoen', zo vervolgt het. 'De prestaties zijn dan wel sterk verbeterd, maar de onderlinge communicatie, ook richting spelers, blijft een bron van zorg richting het nieuwe seizoen.'

Bovendien ziet het er sterk naar uit dat de selectie van PSV er volgend jaar nogal anders uit gaat zien. Ibrahim Sangaré geniet grote interesse van buitenlandse topclubs en Erick Gutiérrez en Joël Drommel hebben hun zinnen gezet op een vertrek. Huurlingen Fábio Silva, Jarrad Branthwaite en Thorgan Hazard lijken eveneens terug te keren naar hun oorspronkelijke werkgever. Xavi Simons en Joey Veerman kunnen de club grote miljoenen opleveren, al zijn die met de uitgaande transfers van Cody Gakpo en Noni Madueke al enigszins behaald. PSV zou Ricardo Pepi van FC Groningen op het oog hebben als mogelijke nieuwe impuls in de spits.

Het ziet er sterk naar uit dat PSV, de nummer twee van de Eredivisie, zich in het restant van het seizoen weer gaat plaatsen voor de voorrondes van de Champions League. Daarvoor heeft het nog twee punten nodig, mits Ajax geen meer verspeelt. PSV sluit het seizoen af met een thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen en een uitduel tegen AZ.