Exclusive

Tottenham Hotspur trekt aan Slot: deze trainers kunnen hem opvolgen bij Feyenoord

Tottenham Hotspur trekt aan Slot: deze trainers kunnen hem opvolgen bij Feyenoord

24-05-2023 18:50 Laatste update: 21:18
3

Gaat hij weg of gaat hij niet? Dat zal de vraag zijn die iedereen de komende periode rondom de persoon Arne Slot zal gaan stellen. De trainer van Feyenoord staat nadrukkelijk in de belangstelling van Tottenham Hotspur en heeft volgens RTV Rijnmond via zijn management kenbaar gemaakt dat hij de stap graag wil maken. Engelse journalisten voegden daaraan toe dat hij een persoonlijk akkoord heeft bereikt. Mocht de oefenmeester daadwerkelijk vertrekken, dan moet er een opvolger naar Rotterdam komen. Welke trainers kunnen de opvolger van Slot bij Feyenoord worden? VoetbalNieuws zet potentiële kandidaten voor je op een rij.

Pascal Jansen

Het zou een hele gevoelige overstap zijn, maar de kans dat Feyenoord uitkomt bij Pascal Jansen is reëel. Jansen kan ook wel worden gezien als de protegé van Slot bij AZ. Toen Slot bij AZ vertrok leek er in eerste instantie nog twijfel over Jansen, maar al snel werd duidelijk dat de ploeg gewoon op dezelfde manier verder voetbalde dan onder Slot. Als kers op de taart bereikte Jansen de halve finale van de Conference League met AZ. Of de clubleiding van de Alkmaarders de telefoon oppakken als ze de naam van Feyenoord-directeur Dennis te Kloese zien staan is de vraag, maar als Jansen zelf wil dan lijkt er toch altijd iets mogelijk te zijn.

Peter Bosz

Peter Bosz is één van de namen die als eerste naar boven komt wanneer je aan een opvolger van Slot denkt. Bosz staat erom bekend dat hij een aanvallende denkwijze heeft en dat past binnen het profiel van de opvolger van Slot. Buiten dat er op voetbal-tactisch gebied een match is, is die er ook op gevoel. Bosz heeft namelijk een verleden in De Kuip, zowel als speler als bestuurder. Ondanks zijn verleden als trainer van Ajax heeft hij dan ook nooit onder stoelen of banken gestoken een speciaal gevoel bij Feyenoord te hebben.


Peter Bosz als speler van Feyenoord, waarna hij later ook aan de slag ging als bestuurder in De Kuip

Jon Dahl Tomasson

Ook de naam van Jon Dahl Tomasson wordt veel in verband gebracht met Feyenoord. De Deen is door het UEFA Cup-succes in 2002 nog altijd mateloos populair in Rotterdam en timmert nu ook als trainer aan de weg. Zijn periodes bij Excelsior en Roda JC waren niet om over naar huis te schrijven, maar sinds hij zijn carrière bij Malmö FF nieuw leven inblies gaat het de goede kant op. Met Malmö werd Tomasson kampioen en speelde hij in de Champions League, waarna hij een transfer naar Blackburn Rovers in de Championship verdiende. Met Blackburn begon hij dit seizoen veelbelovend, maar zakte uiteindelijk toch wat terug naar de zevende plaats. Volgens De Telegraaf zingt de naam van Tomasson in ieder geval rond door de wandelgangen van De Kuip.

Sipke Hulshoff

Mogelijk hoeft Te Kloese helemaal niet zo ver te zoeken naar een opvolger van Slot. Die werkt namelijk al in De Kuip en zelfs in de technische staf van Slot: Sipke Hulshoff. De assistent-trainer wordt geroemd om zijn trainingsmethoden en werd zelfs bij het Nederlands elftal gehaald door bondscoach Ronald Koeman. Of Hulshoff een goede hoofdtrainer is, is alleen de vraag.

Kees van Wonderen

Met Kees van Wonderen komen we bij een oud-ploeggenoot van Tomasson. Ook Van Wonderen stond in het elftal waarmee Feyenoord de UEFA Cup won en voor hem geldt eigenlijk exact hetzelfde verhaal als voor de Deen. Van Wonderen begon als assistent-trainer bij FC Twente, werd daarna hoofdtrainer bij jeugdelftallen van het Nederlands elftal om vervolgens weer assistent-trainer bij het grote Oranje te worden. In 2020 stapte Van Wonderen als hoofdtrainer in bij Go Ahead Eagles, waarmee hij naar de Eredivisie promoveerde en zijn selectie vervolgens een goed seizoen liet draaien. De stap naar SC Heerenveen kwam dan ook niet uit de lucht vallen en ook dit seizoen verloopt goed voor Van Wonderen, die nog altijd met de Friezen meespeelt om de play-offs voor Europees voetbal. Het enige wat nog wel eens zou kunnen schuren is de speelstijl van de oefenmeester, die meer bekend staat als een defensieve dan een aanvallende trainer.


Kees van Wonderen als speler van Feyenoord in de Johan Cruijff Arena tegen Ajax

Maurice Steijn

Maurice Steijn hoort momenteel zeker bij de best presterende Nederlandse trainers. De Haagse oefenmeester stapte afgelopen seizoen op een krankzinnig moment in bij Sparta Rotterdam, maar wist zich met het nodige kunst- en vliegwerk te handhaven. Dit seizoen heeft Steijn de Kasteelheren ook nog eens extra aan het voetballen gekregen: de huidige zesde plaats is dan ook een feit. In het verleden stak Steijn ook niet onder stoelen of banken dat hij Feyenoord een mooie club vindt, iets wat de supporters van de Stadionclub ook graag willen horen van een mogelijk toekomstig nieuwe trainer.

Dick Schreuder

De naam van Dick Schreuder is er één die momenteel niet vaak in één zin met Feyenoord wordt genoemd, maar ook hij geldt toch als een trainer die wel in Rotterdam kan passen. Schreuder stapte afgelopen seizoen in bij een PEC Zwolle dat op zijn gat lag, maar onder zijn bewind bleven de Blauwvingers net niet in de Eredivisie. Een jaar later is Schreuder alweer gepromoveerd met Zwolle, mét aanvallend voetbal. Dat is iets wat ze in De Kuip toch graag willen zien.

Giovanni van Bronckhorst

Giovanni van Bronckhorst is pas vijf jaar geleden vertrokken uit De Kuip, maar weet als geen ander hoe het is om kampioen te worden met de club. Van Bronckhorst was de laatste trainer voor Slot die de titel met Feyenoord wist te halen. Na zijn periode in Rotterdam ging Gio bij Rangers FC aan de slag. Dat was een periode met de nodige pieken en dalen, waar het dal uiteindelijk het meest doorslaggevend bleek. Van Bronckhorst werd afgelopen jaar ontslagen in Schotland, maar is nog altijd een trainer met veel mogelijkheden en een vertrouwd persoon die weet hoe het er binnen de club Feyenoord aan toegaat.


Giovanni van Bronckhorst als trainer van Feyenoord na het behaalde landskampioenschap in 2017

Danny Buijs

Danny Buijs geniet momenteel de status van een werkloze trainer en er zijn verschillende redenen waarom hij goed bij Feyenoord past. De oefenmeester begon goed bij FC Groningen maar nam uiteindelijk afscheid van de club omdat hij niet goed door één deur kon met toenmalig technisch directeur Mark-Jan Fledderus, waarna hij aan de slag ging bij KV Mechelen. Dat draaide ook niet uit op een daverend succes, maar nog altijd is Buijs een trainer met mogelijkheden. Bovendien is de Feyenoord-connectie daar: als kleine jongen was hij fan, werd later speler in De Kuip en hij mocht enkele weken geleden nog meekijken met de staf van Slot. De kans dat Buijs daadwerkelijk hoofdtrainer wordt is niet groot, maar bestaat wel degelijk.

Dirk Kuyt

Als het aan Dirk Kuyt lag dan werd hij liever gisteren dan vandaag trainer bij Feyenoord, maar de kans dat dat gaat gebeuren is erg klein. In de tijd dat Dick Advocaat de club verliet zou er al een afspraak met Frank Arnesen zijn gemaakt dat hij hoofdtrainer van Feyenoord zou worden, maar dat liep met Slot net een tikkeltje anders. Kuyt werd daarna hoofdtrainer van ADO Den Haag, wat uitliep op een fiasco. Kuyt zal dan ook zeer waarschijnlijk niet de nieuwe hoofdtrainer van Feyenoord gaan worden, maar gezien zijn rijke verleden zijn naam zal altijd in verband worden gebracht met de Rotterdammers.