'ADO Den Haag komt in zoektocht naar nieuwe technisch directeur uit bij Mathijsen'

ADO Den Haag hoopt Joris Mathijsen aan te stellen als nieuwe technisch directeur
17 mei om 19:10
Laatste update: 17 mei om 19:12

ADO Den Haag hoopt Joris Mathijsen op korte termijn aan te stellen als nieuwe technisch directeur. De Residentieclub is al een tijdje op zoek naar een nieuwe technische man en zijn in de zoektocht uitgekomen bij de oud-international, meldt VoetbalPrimeur.

De nieuwe Amerikaanse eigenaar van ADO, David Blitzer, wil spoedig een nieuwe technisch directeur aanstellen. In het begin van het seizoen probeerden de Hagenezen het met Daryl Janmaat als technisch manager, maar dat verliep alles behalve soepel. In de zoektoch naar een nieuwe td is ADO nu uitegkomen bij Mathijsen. Eerder werden Henk van Stee, John de Jong en Mark Ruijl ook al genoemd als mogelijke kandidaten.

Mathijsen was in het verleden actief als technisch directeur van Willem II, maar werd daar begin 2022 ontslagen wegens 'verschil van inzicht' met de raad van commissarissen van de Tilburgse club. In zijn periode bij Willem II wist de Tricolores met trainer Adrie Koster Europees voetbal te bewerkstelligen. Sinds zijn vertrek uit Tilburg is Mathijsen niet meer actief in de voetballerij.