Frank Arnesen, Arne Slot, Feyenoord, Slot aanstelling

Arnesen geeft inkijk in aanstelling Slot: 'Ik heb zo'n twintig vragen die ik stel'

14 mei om 08:43
Laatste update: 14 mei om 10:02

Frank Arnesen had al snel vertrouwen dat Arne Slot de juiste trainer voor Feyenoord zou zijn. De voormalig technisch directeur van de Rotterdammers geeft tegenover de NOS een inkijk hoe het proces om de trainer aan te stellen is verlopen.

Mino Raiola stelde Slot voor bij Arnesen om trainer van Feyenoord te worden. "Ik ben toen natuurlijk AZ gaan volgen. Ze wilden dominant zijn, pressing spelen. Dat kost heel veel energie. Dus ze moeten fysiek heel sterk zijn. En tactisch moeten ze weten wat ze aan het doen zijn", begint Arnesen die al snel een gesprek met de toenmalig trainer van AZ aan wilde gaan. "Ik heb zo'n twintig vragen in mijn kop, die ik de afgelopen vijftien jaar heb gebruikt bij een coach. Hoe train je, welk spelsysteem wil je, welke talen spreek je, hoe ga je om met spelers en hoe met spelers die niet in de basis staan, hoe zie je jouw omgang met de pers, hoe is jouw stijl van managen?"

Slot had volgens Arnesen een overtuigend verhaal, maar een stap naar een topclub brengt toch altijd een risico met zich mee. "Hij had anderhalf jaar bij AZ gezeten en het daar uitstekend gedaan. Hij kwam bij mij over als heel duidelijk. Hij kon alles goed uitleggen. Maar natuurlijk is het altijd een risico. Je weet het nooit als er iemand komt. Maar hij heeft iedereen versteld doen staan."