Nieuws

Wat verdient het Nederlands elftal met deelname aan de Nations League-finales?

Wat verdient het Nederlands elftal met deelname aan de Nations League-finales?

13-06-2023 10:40 Laatste update: 10:35

Het clubvoetbal in het seizoen 2022/23 zit erop, maar dat betekent nog altijd niet dat de voetbaljaargang nu over is. Het Nederlands elftal neemt halverwege juni deel aan de Final Four van de Nations League. Wat heeft Oranje nu eigenlijk in financieel opzicht al opgestreken en wat kan er nog aan gelden worden verdiend? VoetbalNieuws zet het voor je op een rij.

Enkele miljoenen in de poule-fase

Aangezien het Nederlands elftal in de A-divisie van de Nations League instroomde, kreeg het de hoogst mogelijke startpremie toegewezen. De KNVB ontving 2,25 miljoen euro, waar het uiteindelijk niet bij bleef. Omdat het elftal van toenmalig bondscoach Louis van Gaal als eerste eindigde in de groep, werd er nog eens 2,25 miljoen euro verdiend. In totaal gaat Oranje dus met 4,5 miljoen euro de Final Four in.


Oranje plaatste zich ten koste van België als groepswinnaar voor de Final Four

Maximaal 10,5 miljoen euro

Wat zeker is, is dat de KNVB nog meer miljoenen gaat opstrijken. Mocht Oranje het presteren om de Nations League te winnen, dan wordt er nog eens zes miljoen euro verdiend. De verliezend finalist krijgt 4,5 miljoen euro. Het land dat de derde plek weet te bemachtigen krijgt 3,5 miljoen euro en nummer vier krijgt twee miljoen euro bijgeschreven. Er komt dus minimaal 6,5 miljoen euro onze kant op.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!