'Persoonlijk akkoord tussen Szymanski en Feyenoord over langer verblijf'

Szymanski blijft mogelijk langer bij Feyenoord
8 mei om 13:22

Als het aan Sebastian Szymanski en Feyenoord ligt, gaan beide partijen ook komend seizoen met elkaar bekend. De nummer 10 is persoonlijk rond om een extra jaar in Rotterdam-Zuid te blijven. Dat meldt het doorgaans goed ingevoerde 1908.

De Poolse spelmaker maakt indruk in zijn debuutseizoen in De Kuip, waardoor het een publiek geheim is dat de Rotterdammers langer met hem door willen. Volgens 1908 is er sprake van een persoonlijk akkoord tussen Feyenoord en Szymanski. Of de Stadionclub er ook met Dynamo Moskou, de eigenlijke club van de international uitkomt, is nog de vraag.

Feyenoord heeft in het huurcontract een koopoptie ter waarde van tien miljoen euro op Szymanski laten opnemen, maar door het handelsembargo met Rusland is het überhaupt niet duidelijk of die gelicht kan worden. Een andere optie zou het 'loskoppelen' van het contract zijn. Volgens 1908 komen er dan tussenpersonen aan te pas, waarna Szymanski de clubs voor het uitkiezen heeft.

Een andere mogelijkheid is dat FIFA het besluit dat niet-Russische contractspelers in Rusland door de oorlog met Oekraïne hun club tijdelijk kunnen verlaten, verlengd. Dat zou betekenen dat Feyenoord onder dezelfde voorwaarden Szymanski nog één jaar kan huren. Het contract van de technisch begaafde middenvelder loopt in Moskou tot medio 2026.