Exclusive

Wie is Robin Veldman? De talentvolle trainer zonder club die aan Ajax gelinkt werd

Wie is Robin Veldman? De talentvolle trainer zonder club die aan Ajax gelinkt werd

11-06-2023 18:37 Laatste update: 10-12-2023 09:50

Robin Veldman werd deze zomer in verband gebracht met een functie binnen Ajax en is klaar bij het Schotse Queen's Park. Wie is deze Nederlandse trainer die nu een nieuwe club kan gaan kiezen? VoetbalNieuws geeft meer informatie.

Sc Heerenveen

Veldman begon zijn nog prille trainerscarrière bij sc Heerenveen in 2006. De coach begon als assistent-trainer van de O17, terwijl hij niet veel later ook de O13 onder zijn hoede kreeg. Het duurde slechts twee jaar voordat ook het eerste elftal in beeld kwam. Veldman sloot daar op 1 juli 2008 als video-analist onder Trond Sollied. Ook Jan de Jonge, Jan Everse, Ron Jans en Joop Heida maakten gebruik van zijn diensten.

Na twee jaar als video-analist stopte die werkzaamheden in 2010 en ging de focus weer naar het assistenschap bij  O17 en O13. Dat deed Veldman voor vijf jaar, waarna er in 2015 promotie werd gemaakt binnen de club. Veldman werd assitent van Paul Raveneau en later Hans Schrijver bij de O19 van Heerenveen.

Ajax

Ook daar bevielen zijn diensten en dat is niet onopgemerkt gebleven. Ajax hengelde naar zijn diensten en in 2017 volgde de overstap naar de Amsterdammers. Vier jaar lang was Veldman op De Toekomst werkzaam als jeugdtrainer. De trainer viel in de smaak en kreeg bij Anderlecht de kans aangeboden om daar trainer te worden van O21 vanaf juli 2021.  

Anderlecht

Bij Anderlecht ging het vervolgens hard. Veldman won in zijn eerste jaar de Beker van België voor beloften door KRC Genk, dat de voorbije vier keer de beker won, met strafschoppen te verslaan. In de competitie werden Veldman en co. tweede, waardoor de ploeg promoveerde. Nadat Veldman pas pas iets meer dan een jaar aan het roer stond bij de beloftenploeg van de gevallen Belgische topclub, kreeg Veldman de kans bij het eerste elftal na het ontslag van Felice Mazzu. Veldman stond zes wedstrijden aan het roer. Dat resulteerde in drie zeges, twee gelijke spelen en een nederlaag.

Op 1 december 2022 werd Brian Riemer aangesteld bij Anderlecht. Op dat moment moest Veldman weer een stapje terug doen. De talentvolle trainer werd assistent. Die functie vervult Veldman nog steeds, maar volgens Het Laatste Nieuws lonkt een terugkeer naar Ajax. Welke rol de Amsterdammers voor hem in gedachten hebben, is nog onbekend.