Reactie

Reijnders dacht in de Arena geen moment aan Ajax-interesse: 'Dus écht niet hè'

Reijnders dacht in de Arena geen moment aan Ajax-interesse: 'Dus écht niet hè'

07-05-2023 19:25 Laatste update: 19:26

Tijjani Reijnders heeft zaterdagavond geen enkel moment gedacht aan de interesse die Ajax in hem zou hebben. De middenvelder speelde met AZ met 0-0 gelijk in de Johan Cruijff Arena, al had dat heel anders kunnen lopen als hij in de beginfase van de wedstrijd de openingstreffer had gemaakt.

"Nee, dat heeft geen moment door mijn hoofd geschoten", aldus Reijnders in gesprek met De Telegraaf. "Dus écht niet hè", benadrukt hij. Hij pakte het logo van AZ dat op shirt staat, vast. "Zoals je ziet, ben ik gewoon speler van AZ en ik had vanavond (zaterdag, red.) graag willen winnen."

In de zeventiende minuut mistte hij één-op-één met Ajax-doelman Gerónimo Rulli. "Geloof me: ik baal enorm dat ik die kans heb gemist. Het was een perfect moment geweest, er hadden zeker drie punten ingezeten als ik die 0-1 had gemaakt. Achteraf was schieten niet de beste optie. Ik had de keeper moeten faken en met een sleep kunnen passeren."

Komende donderdag mag Reijnders alweer de wei in, als de halve finale van de Conference League tegen West Ham United op het programma staat. De 24-jarige Zwollenaar gelooft in een stunt. "Ja uiteraard, anders kan je beter thuisblijven. Tegen Lazio hebben we tweemaal laten zien waartoe we in staat kunnen zijn. Het is misschien de enige kans die je als voetballer krijgt op een Europa Cup-finale. En zo moeten we die wedstrijden ook ingaan. We zijn nu zo dichtbij, we gaan er alles aan doen om ons doel te bereiken."