'Terugkeer Messi weer een stapje dichterbij: Barça wijst vijftal spelers de deur'

Barcelona wijst vijf spelers de deur om de terugkeer van Messi te realiseren
6 mei 2023 om 13:38

Volgens de Spaanse krant Mundo Deportivo maakt FC Barcelona steeds meer middelen vrij om de terugkeer van Lionel Messi te realiseren. Een vijftal spelers wordt daarom de uitgang gewezen.

Zo zouden Franck Kessié, Ferran Torres, Raphinha, Eric García en Marcos Alonso serieus rekening moeten houden met een vertrek. De Catalaanse club moet 200 miljoen euro besparen en tegelijkertijd zo'n 250 miljoen zien terug te verdienen. De aftocht van die vijf spelers zou daar deels aan bijdragen. Raphinha, die om en nabij de tachtig miljoen moet kosten, zou een overstap kunnen maken naar Newcastle United.

Zowel Raphinha als Kessié, Torres, García en Alonso zitten zelf echter niet te wachten om de deur van Camp Nou achter zich te sluiten. Een probleem voor Barcelona, dat de spelers al heeft gewaarschuwd dat ze komend seizoen hoogstwaarschijnlijk geen of weinig speeltijd krijgen. Even was er ook sprake van een aftocht van Ansu Fati, maar de jeugdige aanvaller lijkt langzaam maar zeker verzekerd van een langer verblijf.

Barcelona kijkt volgens de krant tevens naar andere manieren om de clubkas te spekken. Een eventuele terugkeer van Messi zou in eerste instantie een flinke boost geven aan de verkoop van merchandise, maar nieuwe sponsordeals zouden ook in de plannen voorkomen.

Relevo stelt alvast te weten dat Barça Messi een voorstel van 25 miljoen euro bruto voor één jaar heeft gedaan. De Argentijnse superster zou veel meer kunnen verdienen in Saudi-Arabië, maar Barcelona heeft nog altijd zijn hart.