Exclusive

Spanning stijgt om plek acht: de resterende programma's van de kanshebbers

Spanning stijgt om plek acht: de resterende programma's van de kanshebbers

21-05-2023 16:54 Laatste update: 28-05-2023 11:05

De Eredivisie is spannend in zowel de kop als de staart van de ranglijst, maar ook de strijd om de achtste plaats ligt nog helemaal open. Die plek geeft immers recht op het spelen van de play-offs om Europees voetbal. Hoe zijn de kaarten geschud? VoetbalNieuws zet het voor je op een rijtje.

Één wedstrijd voor het einde van de competitie maken maar liefst drie clubs nog serieus kans op plek acht. SC Heerenveen (-8) is de huidige nummer acht van de ranglijst en staat twee punten voor op nummer negen RKC Waalwijk (-10) voor. Twee punten daar achter staat Go Ahead met een doelsaldo van precies -8. NEC Nijmegen is na de voorlaatste speelronde definitief afgevallen door de nederlaag tegen AZ.

Een blik op de programma's leert dat de drie ploegen qua moeilijkheidsgraad ongeveer dezelfde tegenstanders treffen. Go Ahead en sc Heerenveen treffen elkaar op de laatste speeldag

De resterende programma's:

RKC Waalwijk
Zondag 28 mei: SC Cambuur-uit: 14.30 uur

SC Heerenveen
Zondag 28 mei: Go Ahead Eagels-thuis: 14.30 uur

Go Ahead Eagles
Zondag 28 mei: sc Heerenveen-uit: 14.30 uur

De volledige stand én het volledige programma in de Eredivisie bekijk je hier.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!