Nieuws

Gimenez gaat voor topscorerstitel: deze spelers uit de Eredivisie maken nog kans

Gimenez gaat voor topscorerstitel: deze spelers uit de Eredivisie maken nog kans

19-05-2023 18:39 Laatste update: 18:25
1

De strijd om het landskampioenschap in de Eredivisie is zo goed als gestreden, maar dat geldt allerminst voor de topscorerstitel. Nog zo’n vijf spelers maken kans op de prestigieuze individuele prijs. Welke vijf spelers staan eigenlijk bovenaan de topscorerslijst? VoetbalNieuws zet ze voor je op een rij.

Santiago Gimenez: 15 goals

Santiago Gimenez heeft momenteel de derde plek in handen. De Mexicaan kwam weinig in het spel van Feyenoord voor tijdens de eerste seizoenshelft, maar heeft een flinke opmars gemaakt tijdens het tweede gedeelte van deze voetbaljaargang. Gimenez wist in zijn laatste negen wedstrijden tot scoren te komen en doet gezien het programma van de Rotterdammers nog een serieuze gooi naar de topscorerstitel. In de kampioenswedstrijd van Feyenoord tegen Go Ahead Eagles was het ook raak voor Gimenez, die volgens Slot nog wilde plannen heeft tijdens de slotwedstrijden van de Eredivisie.

Sydney van Hooijdonk: 16 goals

Sydney van Hooijdonk is met vijftien goals de gedeeld nummer twee in het topscorersklassement. De spits van SC Heerenveen heeft vooral in thuiswedstrijden een neusje voor de goal. Het programma van de Friezen biedt de spits hoop om misschien wel serieus met de topscorerstitel aan de haal te gaan. Afgelopen weekend kwam Van Hooijdonk één keer tot scoren tegen NEC.

Xavi Simons: 16 goals

Op een gedeeld tweede plaats staat Xavi Simons. De negentienjarige revelatie van PSV is bezig aan zijne eerste seizoen in Eindhoven en beleeft een bijzonder productieve jaargang. Zowel als aanvallende middenvelder als linksbuiten weet Simons geregeld tot scoren te scoren en doet hij met zijn zestien treffers een serieuze gooi naar de topscorerstitel. Tegen Fortuna Sittard maakte hij afgelopen weekend nog de bevrijdende winnende treffer voor PSV.

Anastasios Douvikas: 17 goals

Met de komst van Bas Dost leek het dit seizoen een lastig karwei te gaan worden voor Anastasios Douvikas, maar de spits heeft zich knap staande weten te houden. De Griek had met name aan het begin van de tweede seizoenshelft een opleving, waardoor hij momenteel op veertien doelpunten staat. Tegen RKC Waalwijk miste Douvikas nog een strafschop, maar was even later wel trefzeker voor Utrecht. De Griek heeft momenteel dan ook de beste kans om topscorer van het Eredivisie-seizoen 2022/23 te worden.