Is er voetbal vandaag?

VN TV-gids: Portugal in actie tegen Ierland, ook WK-kwalificatie in Afrika

11 juni om 06:30
Laatste update: 11 juni om 06:30

Is er voetbal vandaag? Iets wat de échte liefhebbers zich elke dag afvragen. VoetbalNieuws.nl zet de leukste duels op een rijtje én informeert je waar deze te volgen zijn. Neem daarnaast hier vooral zelf een kijkje welke wedstrijden er afgewerkt worden voor vandaag.

Portugal - Ierland

Hoewel de meeste Europese landen de reis richting Duitsland al hebben gemaakt of op het punt staan van vertrekken, speelt Portugal pas op dinsdagavond zijn uitzwaaiduel. Ierland is daarin de tegenstander en na de nederlaag tegen Kroatië hoopt Portugal met een goed gevoel te kunnen afreizen. De Ieren wonnen daarentegen knap met 2-1 van Hongarije en dus wacht een leuke wedstrijd in Aveiro. Om 20.45 uur zal er afgetrapt worden en Ziggo Sport zal de gehele wedstrijd uitzenden.

Kaapverdië - Libië

In Afrika dendert het programma voor de WK-kwalificatie verder en dus moet ook Kaapverdië wederom in actie komen. Na een pijnlijk verlies tegen Kameroen bezet het land de vierde plaats in de poule. Libië verloor echter nog niet en dus is het een cruciale wedstrijd in Poule D. Met een overwinning blijven de Kaapverdianen in de strijd. De wedstrijd begint om 18.00 uur en is live te zien op ESPN 1.

Congo-Brazzaville - Marokko

Ook Marokko is vol in de strijd voor een WK-ticket, maar echt lopen doet het nog niet. Hakim Ziyech verliet zeer ontevreden het veld toen hij werd gewisseld tegen Zambia. Wel was de middenvelder trefzeker en Marokko won met 2-1. De eerste plek in de poule is al stevig in handen en met een nieuwe overwinning op hekkensluiter Congo-Brazzaville zou die positie nog sterker worden. Om 21.00 zal er gefloten worden voor de eerste aftrap en net als bij Kaapverdië zal het duel te zien zijn op ESPN 1.