Transfernieuws

Dit is hoe het contract van Slot in elkaar zit bij Feyenoord

Dit is hoe het contract van Slot in elkaar zit bij Feyenoord

26-05-2023 15:17 Laatste update: 30 maart - 10:23
4

Feyenoord is na de landstitel van vorig seizoen ook nu bezig aan een prima jaar in de Eredivisie. Een tweede plek, en daarmee Champions League-voetbal, lijkt steeds aannemelijker. Slot verlengde zijn contract in mei van vorig jaar en staat nu op de kaart bij grote clubs. Hoe zit zijn contract nu in elkaar? VoetbalNieuws legt het je uit.

Feyenoord pikt Slot op bij AZ

Eind 2020 komt het verrassende nieuws naar buiten dat Feyenoord bezig is met Arne Slot, die op dat moment over een aflopend contract beschikt bij AZ. Door de gesprekken met de Rotterdammers wordt de oefenmeester op de Alkmaarse straten gezet, waardoor de weg naar Feyenoord alleen nog maar verder open gaat. De Stadionclub ziet het potentieel van Slot en legt hem vast voor twee seizoenen, waarvan één optioneel. Al snel ziet Feyenoord de progressie binnen de club en wordt er besloten om het optionele extra jaar in het contract van Slot te lichten.

Juli 2022: Feyenoord verlengt wéér met Slot

Eind juli 2022, vlak voordat het nieuwe Eredivisie seizoen van start gaat, slaat Feyenoord een belangrijke slag. Waar in de zomer nog een leegloop uit de Conference League-succesploeg heeft plaatsgevonden, geven de Rotterdammers een signaal af naar de buitenwereld met de contractverlening van Slot. De oefenmeester uit Bergentheim verbindt zich tot de zomer van 2025 aan de club en vertrouwt op de inkomende transfers die nog gaan plaatsvinden.


Slot voorafgaand aan de oefenwedstrijd Feyenoord - Olympique Lyon, vlak na bekendmaking contractverlening

Februari 2023: belangstelling voor Slot, clausule lekt uit

Het vertrouwen van Slot blijkt gegrond, aangezien Feyenoord het seizoen voor de WK-stop als koploper van de Eredivisie in gaat. Dat zorgt er mede voor dat de oefenmeester voor het eerst aan clubs uit het buitenland wordt gelinkt. Leeds United blijkt wel oren te hebben om de succesvolle trainer uit Rotterdam weg te plukken, maar dat komt er uiteindelijk niet van. Wel komt er een ander belangrijk detail naar buiten over het contract van Slot.

Tijdens de contractverlening in de zomer van 2022 blijken afspraken te zijn gemaakt. Slot heeft een clausule in zijn verbintenis op laten nemen die het mogelijk maakt dat hij voor een gelimiteerde som - naar verluidt vijf miljoen euro - is op te pikken door een club uit een Europese topcompetitie. Gelukkig voor Feyenoord wordt al snel duidelijk dat deze clausule nog niet van kracht is tijdens de zomer van 2023.

Einde seizoen 2022/23, begin seizoen 2023/24: belangstelling voor Slot

Het Eredivisie-seizoen is bijna op zijn eind en dat betekende dat er weer meer en meer beweging komt rondom spelers en stafleden van Feyenoord. Zo ook rondom Slot, die in verschillende media al aan slecht presterende Engelse grootmachten wordt gelinkt. Zo zijn Chelsea en Tottenham Hotspur op zoek naar een nieuwe hoofdcoach voor het volgend seizoen. Laatstegnoemde club had Slot écht hoog op de lijst staan en deed er alles aan om hem binnen te halen. Het zorgde voor dagenlange speculatie en een hoop onzekerheid, maar daar kwam in de laatste week van mei een eind aan. 

Mei 2023: Slot wimpelt interesse van Spurs af en tekent een nieuw contract

Op de dinsdag na de huldiging heeft Slot het een en ander voor zichzelf en de stafleden afgewogen en concludeerde dat hij nog niet klaar was bij Feyenoord. Ondanks dat Tottenham aan hem trok, maakte hij een week later bij Rafaëla Pimenta, zijn zaakwaarneemster, kenbaar dat hij bij Feyenoord wilde blijven. Met die intentie ging de zaakwaarneemster dan ook in gesprek met Dennis te Kloese en werd er een overeenstemming bereikt over een nieuw conctract, waardoor Slot niet tot 2025 maar tot 2026 aan Feyenoord verbonden blijft. 

Zelf verklapte Slot op de daaropvolgende persconferentie dat de clausule die volgende zomer in werking zou treden uit het nieuwe contract is gesloopt. Daar staat naar alle waarschijnlijkheid een riant salaris tegenover, wat hem naar verluidt één van de best betaalde trainers ooit in de Eredivisie heeft gemaakt. Dat de clausule die in de zomer van 2024 in werking zou gaan eruit is, is een feit, maar Slot ontwijkte de vraag of de clausule er in zijn volledigheid uit is gesloopt. Tussen neus en lippen door liet hij merken dat deze in de zomer van 2025 weer in werking treedt.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!