Simons in gesprek met PSV over langer verblijf: 'Het gaat de goede kant op'

Xavi Simons voert gesprekken bij PSV over de PSG-clausule en eventuele transfer
30 april om 18:37

PSV doet er alles aan om Xavi Simons binnen boord te houden. Dat vertelt technisch directeur Earnest Stewart zondagmiddag voorafgaand aan de bekerfinale tegen Ajax. De nog altijd pas 20-jarige middenvelder annex aanvaller zou eventueel kunnen terugkeren naar Paris Saint-Germain.

De geruchten over een zogenaamde 'PSG-clausule' van Simons gingen al gelangere tijd in de rondte. Voor twaalf miljoen euro zou hij kunnen terugkeren naar Parijs. Afgelopen zomer nam PSV hem nog transfervrij over van de Franse landskampioen. "Over bedragen zal ik me niet uitlaten, maar iedereen weet dat er een clausule is", aldus Stewart in gesprek met ESPN.

Hij vertelt dat de club onder de indruk is van Simons' debuutseizoen en voert dan ook gesprekken met hem. "Hij wil nu zo hoog mogelijk eindigen met PSV en de Champions League halen. Het gaat de goede kant op."

Om haar talisman te overtuigen van een langer verblijf in het Philips Stadion zou PSV zijn contract willen opwaarderen. Dat loopt immers nog tot medio 2027.