Clubwatcher verwacht Simons ook volgend jaar bij PSV: "Denk dat het vrij zeker is"

Rik Elfrink verwacht Simons volgend seizoen bij PSV
26 april om 18:08

Er bestaat een grote kans dat Xavi Simons bij PSV blijft waarin de tweede plaats in de Eredivisie wordt behaald, stelt clubwachter Rik Elfrink. Over de toekomst van de middenvelder bestaat nog altijd geen zekerheid in Eindhoven.  

Door een clausule in het contract van Simons kan hij aan het eind van het seizoen voor en bedrag van om en nabij de twaalf miljoen euro terugkeren naar Paris Saint-Germain. Hoe de negentienjarige hier zelf in staat is nog onbekend, maar wel gaf hij aan dat Champions League-voetbal essentieel voor hem is.

Elfrink acht de kans groot dat Simons in Eindhoven blijft. "Ik denk wel dat dat vrij zeker is", begint de clubwatcher van het Eindhovens Dagblad voor de camera’s van Vandaag Inside. "Maar goed, je hebt natuurlijk eerst de krabbel op papier nodig. Ik denk dat hij uiteindelijk gewoon gaat blijven. Volgend jaar na het EK kan hij alsnog een stap maken."

Zeker is in ieder geval dat PSV een grote stap naar de tweede plaats heeft gezet. De Eindhovenaren wisten directe concurrent Ajax afgelopen zondag met 3-0 te verslaan.