Simons heeft een geweldige uitgangspositie stelt zijn zaakwaarnemer

Zaakwaarnemer Simons wrijft in de handen: "Dat is een goede positie voor Xavi"

25 april om 14:39

Xavi Simons heeft een 'geweldige' onderhandelingspositie, stelt zaakwaarnemer Rafaela Pimenta. De toekomst van de negentienjarige parel van PSV houdt de gemoederen flink bezig.

Het gaat hard met de carrière van Simons. Afgelopen zomer liet Paris Saint-Germain hem nog transfervrij naar PSV vetrekken, maar er zit een addertje onder het gras: er is een clausule in zijn contract ingebouwd waardoor hij voor een bedrag rond de twaalf miljoen euro terug kan keren naar Parijs. Dat komt niet in de buurt van het geschatte bedrag dat hij momenteel waard zou zijn.

"Dat is goed uitgepakt", begint Pimenta in gesprek met NRC. "Hij was op een punt gekomen dat hij veel moest spelen, PSV bood hem die kans. Tegelijkertijd wilde ik een situatie creëren waarin Xavi óók profiteert als hij de verwachtingen enorm zou overtreffen. Nu is de vraag niet wat PSV gaat doen, maar wat wij gaan doen, in samenspraak met de club. Dat is een geweldige positie voor Xavi."

Ook voor de zaakwaarnemer zit er het nodige in het vat, maar dat is niet de hoofdzaak volgens Pimenta. "Het gaat niet om mij, het gaat om Xavi en wat goed is voor hem", klinkt het. Of Simons in Eindhoven gaat blijven lijkt af te hangen van de mogelijkheid om Champions League-voetbal te kunnen spelen. Daar werd afgelopen zonder met de 3-0 zege ten koste van Ajax een grote stap voor gezet.