Nieuws

'Biergooier tijdens het duel tussen FC Groningen en NEC weer op vrije voeten'

'Biergooier tijdens het duel tussen FC Groningen en NEC weer op vrije voeten'

24-04-2023 12:15

De man die zaterdag een beker met bier tegen de grensrechter aangooide tijdens het duel tussen FC Groningen en NEC is zondagmiddag vrijgelaten, meldt NU.nl. Door zijn actie werd het duel definitief gestaakt.

Na achttien minuten voetballen besloot een achttienjarige man om een beker met bier tegen de grensrechter aan te gooien omdat hij het niet eens was met de beslissing. Omdat het voorwerp de leidsman daadwerkelijk raakte, werd de wedstrijd definitief gestaakt.

De beveiligers in de Euroborg wisten wel raad met de man en begeleidden hem direct uit het stadion. Daarna nam de politie hem mee, waarna hij de nacht van zaterdag op zondag in de cel doorbracht. Volgens NU.nl is de man zondagmiddag vrijgelaten. Wat er nu met de supporter gaat gebeuren, is onbekend.

Het duel tussen Groningen en NEC wordt aanstaande dinsdag al uitgespeeld. Dat geldt ook voor de wedstrijd tussen NAC en Willem II. Die wedstrijd werd een week eerder definitief gestaakt.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!